Rocket Stove Kopen?

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste factor als het gaat om overleven. Het houdt ons niet alleen warm en verlicht onze weg in de duisternis, maar het kan ons voedsel koken, waardoor de voeding wordt gemaximaliseerd.

Of je nu aan het overleven bent of met je gezin aan het koken bent, eten dat boven een vuur is gekookt, smaakt altijd beter. Rocket stoves zijn de perfecte aanvulling op uw kookkunsten, ongeacht de situatie. Als je kampeert, wandelt, barbecuet of overleeft, wil je een rocket stove aan je zijde.

Hieronder zie je onze top 6 beste rocket stoves:

1

BESTE KOOP

Petromax Rocket Stove
is de ideale kookplaat voor buiten en op de camping.

691 reviews

Bekijk de prijs bij:

NIET MEER

1

De COOX stove wordt niet meer gemaakt en is niet (nooit) meer leverbaar.

 reviews

2

Solo Stove Lite koken met krachtige efficiënte hout verbranding en weinig rook. Diverse maten.

1141 reviews

Bekijk de prijs bij:

3

OSTOVE Rocket Stove PRO met 2 kamers voor hout of kolen/biomassa – ideaal voor kamperen en koken in de open lucht.

35 reviews

Bekijk de prijs bij:

4

BBQ-Toro Raket Stove #2 kan met hout, houtskool of brandbare biomas (houtpellets, bladeren, karton en nog veel meer) worden aangestoken.

401 reviews

Bekijk de prijs bij:

5

BBQ-Toro Raket Stove #6 voor Dutch Oven, grillpannen en meer. Voordelig geprijst. 

251 reviews

Bekijk de prijs bij:

6

Super (Large) Lichte Titanium Bushbox. Opvouwbaar en met heavy-duty outdoor tas.

144 reviews

Bekijk de prijs bij:

7

BBQ-Toro Raket Stove #1 van roestvrij staal voor Dutch Oven, grillpannen en nog veel meer.

77 reviews

Bekijk de prijs bij:

8

OSTOVE Rocket Stove 
houtkachel. Ideaal voor koken in de open lucht. 

26 reviews

Bekijk de prijs bij:

9

Dutch Mountains Rocket Stove (met pannen).  Multifunctionele Kookset voor buiten koken.

7 reviews

Bekijk de prijs bij:

10

Savotta Happy Stove
(plat opvouwbaar), handig voor kleine bagage.

3 reviews

Bekijk de prijs bij:

Rocket stove voor binnen

Ben je op zoek naar een rocket stove voor binnen? Dan zou je ook een (mechanische) petroleumkachel kunnen overwegen. De huidige petroleumkachels zijn schoon en veilig. Je kunt ze ook binnenshuis gebruiken zonder afvoer. Het vereist wel dat je voldoende moet ventileren.

Bekijk hier onze selectie beste petroleumkachels waarmee je binnen en buiten kunt verwarmen en koken:

1

BESTE KOOP

VELLEMAN TC84100N
petroleumkachel voor binnen en buiten. Geschikt voor verwarmen en koken. Verwarmt ruimtes tot 18 m² met 2600 W vermogen.

452 reviews

Bekijk de prijs bij:

2

Ocean TEC Mobiele petroleumkachel 2500 Watt voor verwarmen en koken op boot, jacht, camping, indoor en outdoor met 5 liter tank.

249 reviews

Bekijk de prijs bij:

3

Corona RX 2485 petroleumkachel voor binnengebruik om mee te verwarmen en koken.
Met omvalbeveiliging.

Geschikt voor ruimtes tot 26 m² met 2400 W vermogen.

6 reviews

Bekijk de prijs bij:

4

Litaue petroleumkachel voor binnenshuis, camping badkamer en tent. Geschikt voor koken en noodverwarming 2600 Watt met 4,5 liter tank.

1 review

Bekijk de prijs bij:

Wil je meer weten over petroleumkachels waarmee je kunt verwarmen en koken? Bezoek dan eens de website van review reviews. Op de website leggen ze alles uit over de petroleumkachel en laten ze zien welke het beste is:

Rocket stoves zijn kleine, goed ontworpen verbrandingskachels die zijn ontworpen om natuurlijke brandstof te gebruiken, zoals twijgen, takken en dennenappels, in plaats van butaan of een ander gas. Het ontwerp met een toevoerbuis en schoorsteen helpen de warmteproductie en het brandstofverbruik te optimaliseren.

Het iconische, efficiënte ontwerp heeft geen bewegende delen. In plaats van een rookgasklep of luchtinlaatrooster, fungeert de brandstof zelf als een luchtblokkering. Bovendien maakt de toevoerbuis gebruik van de zwaartekracht om precies de juiste hoeveelheid brandstof in het vuur te brengen. Rocket stoves zijn eenvoudig te bedienen en op een gelijkmatige temperatuur te houden.

BUITEN

EcoZoom Hout Gestookte Camping Kooktoestel

Bij bol.com

Hun eenvoudige efficiëntie maakt rocket stoves tot een perfecte oplossing voor wandelen en kamperen, maar ook voor familiebijeenkomsten en cookouts in de achtertuin. Ze zijn ook een ideaal hulpmiddel voor off-grid woon- en overlevingssituaties.

Zoals alle overlevingsuitrusting zijn er honderden rocket stoves. Van premium tot budgetvriendelijk, monsters die meer dan 6 mensen kunnen voeden tot kleine draagbare rocket stove voor solo-kampeertochten, je zult alle soorten rocket stoves zien die er zijn.

Voor welke rocket stove je ook kiest, zorg ervoor dat je de specificaties goed bekijkt, want elke rocket stove kachel is een beetje anders. Ik zal een paar belangrijke factoren schetsen om in gedachten te houden wanneer je de rocket stove vergelijkt, plus een lijst van de top 7 rocket stoves die er zijn. Ik zal een kort overzicht geven van de specifieke kenmerken van elke rocket stove, evenals de voor- en nadelen van elk.

Belangrijkste kenmerken van een Rocket Stove

Bekijk de volgende hoofdkenmerken om de juiste rocket stove voor u te vinden. Of het nu gaat om het basisontwerp, de staalsoort, de toevoercapaciteit of de verpakbaarheid, rocket stoves variëren tussen modellen. Houd de specificaties van elke rocket stove in de gaten om te garanderen dat u de juiste voor u krijgt.

Maat

Hoe groter de rocket stove, hoe meer mensen je kunt voeden. Houd de afmetingen van een rocket stove in de gaten. Grote rocket stoves kunnen wel een meter hoog worden, terwijl compacte rocket stoves minder dan een meter hoog kunnen zijn.

Je zult vaak twee verschillende cijfers zien als het gaat om afmetingen. Een paar van de kachels op de lijst zijn inklapbaar. Sommige zijn volledig plat verpakt, andere in kleine dozen. Anderen klappen niet in en zijn niet geschikt om in een rugzak te gooien.

Als je je rocket stove wilt gebruiken voor familiebarbecues of voor groepen van meer dan twee personen, wil je misschien iets stevigers dan een inklapbare kachel. Als je er gewoon een wilt voor het opwarmen van een puinhoop of het zetten van een kopje koffie, dan is een opvouwbare rocket stove perfect.

Gewicht

Rocket stoves variëren echt als het op gewicht aankomt. Sommige beesten wegen meer dan 30 pond, terwijl je lichtgewicht modellen kunt vinden die slechts 2 pond wegen. Zorg ervoor dat u het gewicht van de rocket stove bekijkt om er zeker van te zijn dat u de juiste voor u krijgt.

7-DELIG

Dutch Mountains
Rocket Stove + 7 delig gietijzeren pannenset

Bij bol.com

Als je met je rocket stove wilt wandelen, raad ik aan zo licht te gaan als je je kunt veroorloven. Hoogwaardige, lichtgewicht rocket stoves kosten iets meer, maar de goedkopere zijn gevoelig voor buigen en kromtrekken bij herhaald gebruik.

Opvouwbaar

Sommige rocket stoves vallen in transportvriendelijke formaten. Als je van plan bent om je rocket stove verder van garage naar terras te verplaatsen, wil je misschien een opvouwbare rocket stove. Sommige kachels zijn plat verpakt, andere passen in dozen en weer andere worden geleverd met draagtassen.

Als je je raketfornuis niet gaat verplaatsen en er een krijgt voor je terras, achtertuin of basiskamp, ​​dan raad ik je aan groter en substantieel te gaan. Grotere rocket stoves gaan vaak langer mee en je hoeft niet snel een nieuwe te kopen.

Metaal

Alle kachels die je op deze lijst ziet, zijn gemaakt van roestvrij staal. De dikte varieert nogal tussen lichtgewicht en grotere modellen. Sommige van de hoogwaardige rocket stoves zijn gemaakt van 12 gauge staal. Sommige rocket stoves worden geleverd met een zwarte titaniumverfoptie.

Extra kenmerken

Let op voor draagtassen, transportgrepen en zwarte titanium afwerkingen, dit zijn enkele van de extra kenmerken van rocket stoves. Het zijn echter vrij eenvoudige ontwerpen en het is de kwaliteit die het meest varieert tussen opties.

KOKEN

Solo Stove Lite
draagbare kooktoestel

Bij bol.com

Onze top 7 beste rocket stoves

Van alle rocket stoves die er zijn, zijn dit de beste van het stel. Sommige zijn hoogwaardige rocket stoves met enorme capaciteiten, terwijl andere lichtgewicht rocket stoves zijn voor wandel- en kampeertochten. Het zijn echter allemaal goede rocket stoves en ze kunnen allemaal je leven redden in een noodsituatie.

Je zult een behoorlijke verscheidenheid aan prijzen, maten en ontwerpen zien, en ik weet zeker dat een van hen de juiste rocket stove voor jou is.

Dutch Mountains Rocket Stove

Beste rocket stove Dutch Mountains rocket stove

7-DELIG

Dutch Mountains
Rocket Stove + 7 delig gietijzeren pannenset

Bij bol.com

Functies:

 • Zware stalen constructie
 • Zwarte titaniumcoating
 • Handvat voor transport
 • Houdt alle onderdelen binnen
 • Groot kookrooster
 • Gerenommeerd bedrijf
 • Compatibiliteit met meerdere brandstoffen
 • Pannenset meegeleverd
 • 12x10x4”

De heavy-duty kachel van Dutch Mountains is een robuuste rocket stove met een geweldig ontwerp, bouw en prijs. Het is eenvoudig, effectief en betaalbaar. Het is draagbaar en ideaal voor jagen, vissen en kamperen, maar ook voor cookouts in de achtertuin, evenementen en zelfs survivalisten.

Hoewel de Dutch Mountains niet kapot gaat, voegt het ontwerp uit één stuk kracht en duurzaamheid toe. In tegenstelling tot sommige van de lichtere, opvouwbare modellen, zal de Dutch Mountains nooit buigen of kromtrekken. Het afneembare kookgerei en de poten, evenals het handvat, maken het iets minder onhandig en gemakkelijker te vervoeren.

Het kookrooster is lekker breed en helemaal groot genoeg voor grote pannen. Een behoorlijke stapel droog hout en de Dutch Mountains zal een flink aantal van je vrienden en familie voeden. De toevoerbuis is breed genoeg voor twijgen, stammen en korrels van behoorlijke omvang.

Als u op zoek bent naar een sterke, duurzame, goed gebouwde rocket stove, zoek dan niet verder. Het ontwerp, de bouw en de afwerking van de Dutch Mountains stuwen hem voorbij zijn concurrentie naar de beste overall.

Bekijk de prijs van de Dutch Mountains Rocket Stove

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Solide bouw
 • Voelt stevig aan
 • Geweldige recensies van klanten
 • Draagbaar handvat:

Nadelen:

Kan niet plat worden opgevouwen

Bekijk de prijs bij Bol.com

Bestel bij Bol.com

De beste raketkachel: een kopersgids

Bekijk deze belangrijke punten om in gedachten te houden wanneer je een rocket stove koopt. Of het nu gaat om kamperen, cookouts, familiebijeenkomsten, off-griding of survival, het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen zal je naar de juiste rocket stove leiden.

Waar is je rocket stove voor?

Ben je op zoek naar een rocket stove om te gebruiken tijdens wandel- en kampeertochten, off-grid wonen of voor familiebarbecues? Afhankelijk van uw gebruik, zou dit u moeten leiden naar kleinere, lichtere opvouwbare rocket stoves of zwaardere, stevigere, grotere modellen zoals de Ecozoom.

Zoals alles raad ik altijd aan om de beste rocket stove te kopen die je je kunt veroorloven. De lichtgewicht, fragielere modellen hebben een vervelende neiging om te buigen en kromtrekken na herhaald gebruik. Buigen kan het moeilijk maken om de kachel in elkaar te zetten, dus probeer niet te beknibbelen op uitgaven; het zal zijn vruchten afwerpen op de lange termijn.

Draagbaarheid of duurzaamheid?

Sommige rocket stoves zijn gemaakt van dik zwaar staal voor extra duurzaamheid en sterkte. Deze wegen meestal meer dan vijf pond en worden geleverd met handvatten en voor transport. In het ideale geval hoef je deze rocket stoves niet veel te verplaatsen, omdat ze groot, zwaar en lastig te verplaatsen zijn.

Andere rocket stoves zijn relatief licht van gewicht en gemakkelijk te manoeuvreren. Ze zijn meestal van dunner staal en hebben opvouwbare, soms flatpack-ontwerpen. Hoewel ze misschien niet bestand zijn tegen branden van dezelfde grootte als de grotere modellen, zijn lichtgewicht rocket stoves zeker de juiste keuze als je weet dat je je rocket stove van locatie naar locatie gaat verplaatsen, zoals kamperen en wandelen.

Inhoudsopgave

Plaats een reactie